Traduir

dijous, 23 d’octubre del 2014

Les Llars del Seminari, a Els Matins de TV3

Xavier Augé i Ivan Zúcar, al plató dels Matins de TV3
Els Matins” de TV3 ha dedicat el dimarts 21 d'octubre part del programa a donar a conèixer el projecte solidari de les Llars del Seminari. A part de la participació en directe de dues persones involucrades amb la iniciativa, també es van intercalar imatges gravades per un equip que es va traslladar a Lleida la setmana passada i que va parlar amb altres protagonistes, entre elles el nostre bisbe, Mons. Joan Piris, impulsor del projecte.
L'arquitecte de Barcelona Xavier Augé va participar en directe, ja que va ser el primer voluntari  d’aquesta iniciativa social, quan es va oferir a finals de 2012 per fer desinteressadament el projecte tècnic, perquè es poguessin construir 19 pisos socials a l'antic Seminari. Actualment ja hi ha uns 80 voluntaris que col·laboren des de diferents sectors. Augé va destacar que "tant de bo hi haguessin més iniciatives com aquesta, ja que ens pot passar a tots i és una qüestió molt greu".
També el va acompanyar a plató Iván Zúcar, un dels portaveus de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida, que està treballant a la construcció de les Llars. Zúcar va explicar el seu testimoni assegurant que "de la nit al dia perds els ingressos, no pots fer front a la hipoteca i et quedes al carrer". A més a més va elogiar la tasca de la PAH, "ja que ha donat segones oportunitats a famílies que s'han trobat com jo". De fet, han augmentat considerablement el nombre de persones que s'han dirigit a la PAH, passant d'una mitjana de dues unitats familiars a la setmana a una diaria. Actualment formen aquesta plataforma unes 700 famílies que han estat desnonades. Darrerament, el perfil social d’aquestes famílies majoritàriament té la seva procedència a la classe mitjana. 
Per una altra part, el bisbe de la diòcesi de Lleida, Mons. Joan Piris, també va intervenir amb una entrevista gravada afirmant que "aquest projecte és com un embaràs i ara ja començo a notar les patadetes".
Teresa Vidal, veïna centenària de Puiggròs, que ha fet una donació i una empresa que està col·laborant, Pintures Tarròs gràcies a un projecte social de Akzo Nobel, també van explicar la seva participació en aquesta iniciativa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada