Traduir

dimecres, 16 de gener del 2013

Novetats que no són notícia i notícies que no són novetat !



 Un periodista fa pocs dies ens trucava per demanar-nos si hi havia alguna novetat respecte al projecte d’Habitatges Socials de l’Antic Seminari. Li vàrem respondre que no, que ara estem en l’etapa del treball que han començat a fer les cinc comissions (comunicació-sensibilització, econòmica, jurídica, tècnica, social)
Després de les primeres reunions, de les qüestiones tractades i del to viscut, m’adono que no vàrem estar encertats en la resposta donada al company de la premsa.
Ara li diríem que, no hi ha alguna novetat, n’hi ha moltes !!!

En voldria esmentar vàries.

- Fins ara hi ha 36 persones involucrades directament en les diverses comissions i totes aquelles ho fan de manera altruista.
A mesura que el projecte vagi avançant en seran moltes més les que participaran en altres tasques.
- Tot i començar a conèixer-nos hi ha ganes de col.laborar i treballar en equip.
- Van sortint moltes propostes i possibles iniciatives, que són molt novedoses i que integrades podran possibilitar un projecte molt potent i tal volta imitable com a model de participació social.
- Entre aquestes persones voluntàries hi ha professions com ara, arquitectes, aparelladors, enginyers, constructors, economistes, lampistes, treballadores socials, psicòlogues, advocats, capellans, comerciants, professors, periodistes, informàtics,...
- Hem començat descobrir que hi ha com una mena de melodia de fons que anem tenint uns i altres. Aquesta vindria a ser:
la situació de crisis reclama una actitud per part de cada persona: oferir el que tenim per construir una societat diferent !
- I en mig de tot, una gran interès per posar al centre de tot les famílies desnonades. Volem que aquestes tinguin una part molt activa en aquest projecte
- Comencen a perfilar-se algunes pistes en les que continuarem aprofundint.

Molt aviat, quan les tinguem una mica més elaborades i consensuades les compartirem per que també ens ajudeu amb les vostres idees i propostes.
Avui però, era un moment per compartir en calent, aquestes bones vibracions després d'aquestes primeres reunions de les comissions.

Aquesta tarda hem pogut fer les fotos que veieu.
Comissió tècnica







Comissió social

Pròximament farem les fotos de les altres comissions.
Molt aviat us presentarem un tríptic informatiu que la comissió de Comunicació i sensibilització està acabant de dissenyar.


Carles Sanmartín Sisó.
Delegat de pastoral caritativo-social.
Diòcesi de Lleida.



4 comentaris:

  1. Tenim entre mans alguna cosa més que una reforma d'un edifici. Estem treballant per fer una proposta a la societat, i per demanar a la societat que ens ajudi a fer una proposta. El problema de l'habitatge és una mostra del desencís que vivim. Hem de ser capaços de crear unes noves relacions entre persones on el que compte no és el diner, sinó el que compti és el valor humà i l'aportació personal.

    ResponElimina
  2. Quin gran honor poder comptar amb tu, Xavier, en aquest magnífic equip d'homes i dones que anem teixint aquesta proposta dela que parles.
    Gràcies !

    ResponElimina
  3. Hola desde el RESTAURANT L'ÀNCORA, de Lleida, ens posem a la vostra disposició per tot allò que sigui necesari. Aquesta setmana, i a titol personal, donem dos sacs de roba per al col.lectiu de la PAH. Entre tots em d'ajudar.

    ResponElimina
  4. Hola els agraïm la seva disponibilitat. Prenem nota del seu oferiment.
    Gràcies a les persones del restaurant l'Àncora de LLeida .

    ResponElimina