Traduir

dilluns, 24 de febrer del 2014

“Es més important estimar que els diners”, missatge dels actors de La Baldufa.


Diumenge dia 23 de febrer més de vuit centes persones, entre les quals nombroses famílies amb infants, han omplert  la sala 1 del teatre municipal de l’Escorxador amb capacitat per
tres-cents espectadors, per veure el conte El Príncep Feliç d’Òscar Wilde. Aquesta obra teatral que el grup professional de comediants La Baldufa ha interpretat magníficament en tres representacions, ha estat una important contribució solidària en benefici del Projecte dels Habitatges Socials del Seminari.
Els presents a la fi de cada representació han ofert llargs aplaudiments als actors visiblement emocionants.

Cal dir que els voluntaris del Projecte dels Habitatges que han preparant aquest acte han manifestat la seva joia per la gran complicitat de moltes associacions de pares i mares d’escoles lleidatanes, així com per la resposta del nombrós públic que ha volgut venir al teatre.

Diversos voluntaris preguntats en acabar l’obra, han afirmat que aquesta nova activitat ha servit per donar a conèixer a més gent el Projecte dels Pisos Socials i contribuir-hi econòmicament amb les aportacions que cadascú ha pogut fer lliurement en sobres que s’han lliurat en entrar a l’espectacle.
En aquest sentit cal dir que el total recaptat sumant les entrades venudes a 1 euro i les aportacions voluntàries del públic, han pujat un total de 3000 €.

En acabar, en Carles i l’Enric, dos dels actors, i malgrat el seu cansament pel fet d’haver repetit la representació en tres ocasions el mateix dia, han respost amablement a una petita entrevista. Entre altres coses ens han dit que per ells el teatre és una eina potent de transformació social, i que en aquests moments de crisi i de pèrdua de drets és molt fonamental ajudar-nos i compartir per construir el bé comú.

En Carles ha assegurat que ells han viscut els aplaudiments que el públic els han ofert com adreçats no solament a ells sinó a iniciatives com aquest Projecte dels Habitatges Socials i a tantes entitats que com la PAH, Càritas i altres, estan treballant a peu de carrer per ajudar la gent i transformar les coses.
Abans d’acabar i preguntat per quin missatge voldria deixar-nos, l’Enric ha dit amb convicció:

És més important estimar que els diners!” i “Quan la gent estem units, podem aconseguir coses!”

Podeu veure aqui una selecció de fotos





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada