Traduir

dijous, 24 de juliol del 2014

El president Reñé pren el compromís de seguir recolzant el Projecte dels Habitatges Socials del Seminari (PHSS)

El president Joan Reñé escolta les explicacions del bisbe Joan davant dels tècnics del projecte al terrat de l’edifici
El president de la Diputació, Joan Reñé, s’ha compromès a ajudar econòmicament el Projecte dels Habitatges Socials del Seminari (PHSS) per a famílies desnonades i en risc d’exclusió l’any vinent, si encara falten diners per finalitzar les obres.
Reñé va prendre aquest compromís davant el bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, en el decurs de la visita que va realitzar el 23 de juliol a les obres de l’edifici del carrer Maragall, on s’estan rehabilitant els habitatges.
Un moment de la visita a l’interior d’un dels habitatges en obres
Abans d’aquest anunci, el bisbe Joan havia agraït al president Reñé el fet que fos ell i la Diputació els primers a fer la generosa aportació de 150.000 euros per començar el projecte, sense haver-los-hi demanat res. “Gràcies al gest de la Diputació vam tenir alè suficient que ens va donar forces per poder començar aquesta iniciativa”, va dir el bisbe Joan, el qual va voler convidar al president provincial a conèixer com aquella inversió estava donant fruits.
Joan Reñé va quedar impressionat del ritme de les obres i va ser llavors quan va recordar que una de les prioritats de la institució que presideix, a banda del món local, és el servei a les persones i, “en un moment de dificultats econòmiques i socials com els que s’està produint, hem de donar el màxim suport possible als segments més necessitats de la població. Ja sigui de forma directe o indirecta, com és el cas d’aquest projecte de rehabilitació de l’antic Seminari”.   
En aquest sentit, el president Reñé va anunciar que, si de cara a l’any vinent encara falten diners per acabar el projecte, la Diputació faria una aportació econòmica a compte dels pressupostos del 2015.
Reñé, que va estar acompanyat pel bisbe Joan, el delegat diocesà d’Acció Caritativa i Social, Carles Sanmartín, i diferents tècnics i voluntaris del PHSS, va conèixer de primera mà la complexitat del projecte, que va més enllà de la faceta constructiva. 
Mn. Sanmartín li va explicar com totes les famílies, que acabin gaudint temporalment de l'ús d’algun dels 19 habitatges previstos, tindran un assessorament i acompanyament psicològic, laboral i pedagògic, per tal d'ajudar a e recuperar els seus propis recursos i forces personals  per integrar-se  a la societat. “L’objectiu del projecte és ajudar a reconstruir famílies, no només construir pisos, com podria semblar inicialment”.
Reñé va quedar sorprès gratament del fet que més de 80 persones, de diferent condició social i creences religioses diverses, estiguin col·laborant plegats d’una forma totalment altruista per una causa comú tan noble.   
Podeu veure més fotos de la visita en aquest enllaç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada