Traduir

divendres, 18 de juliol del 2014

Art X la Dignitat, l’exposició més solidària





La sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) acull des d’ahir, 17 de juliol, i fins al 7 de setembre, l’exposició Art X la Dignitat, una mostra de teles, làmines i escultures d’Amadeu Bonet, que formen part d’una col·lecció de 132 peces, que l’artista ha posat a disposició del Projecte dels Habitatges Socials del Seminari (PHSS), per ajudar a finançar aquesta iniciativa solidària del Bisbat de Lleida.

El bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, va agrair a l’artista i als voluntaris que col·laboren en el projecte dels habitatges socials els esforços que dedicaven. “Un agraïment que no serà mai suficient”, va dir. També va tenir paraules de reconeixement per la Diputació i l’IEI, els quals estan disposats a donar suport a les iniciatives que neixen del projecte.
Montserrat Canals, voluntària de l’equip executiu del PHSS, va informar del moment actual de les obres de rehabilitació de l’edifici, que està en un 35% de la seva execució, i va demanar la col·laboració de tothom, “no només en recaptar els recursos necessaris per fer les obres, sinó en la divulgació del projecte. Escampant-lo, encara que sigui oralment, entre tots i totes, i per al bé de tothom ajudarem a fer-ho possible”.
Canals també va anunciar pel setembre l’inici d’una campanya divulgativa, que ha d’aconseguir donar al projecte l’impuls definitiu.
Miquel Padilla, vicepresident de la Diputació, va congratular-se d’acompanyar els presentes en aquesta iniciativa, que “està essent reconeguda fora de les nostres comarques, i que és la prova de la consciència solidària de la nostra societat i en especial de la família cristiana de les nostres contrades”.
El darrer en prendre la paraula va ser l’artista, el qual va explicar els seus inicis com a voluntari en el projecte i com aquesta participació l’havia dut fins a protagonitzar aquesta exposició, on hi ha una mostra de les 132 peces, per raons d’espai. Les altres poden consultar-se en un catàleg a la mateixa sala Montsuar, per si hi ha interessats en fer alguna donació per aconseguir-les. Val a dir que l’aportació econòmica que facin qui vulguin comprar-ne alguna es fa com a donatiu per poder desgravar, ja que els diners van al fons del PHSS. 
L’Amadeu Bonet va fer una  explicació de l’exposició, del seu origen, inspiració i materialització, abans de projectar-se un audiovisual on, a més a més d’explicar el PHSS, va projectant totes de les 132 obres que formen l’exposició.
Us adjuntem dos àlbums del catàleg, un numerat i l’altre per temes, així com una butlleta de comanda-donatiu, per si voleu participar en aquesta iniciativa de les Llars del Seminari.
Podeu veure és fotos aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada