Traduir

dimarts, 25 de març del 2014

Trobada amb Raül Robert, president de la Cooperativa d'Ús, Sostre Cívic

 Fa un dies vàrem tenir l’agradable trobada amb en Raül Robert, que és l’actual president de la cooperativa Sostre Cívic. 
Aquesta entitat, segons trobem en la seva pàgina web és una  “associació sense ànim de lucre que té per objectiu oferir propostes i solucions aplicables a la nostra societat per fer-la més justa i respectuosa amb les persones i l’entorn a
través de valors aplicats a l'urbanisme i a un accés a l’habitatge no especulatiu”

El motiu de la trobada  fou la invitació per venir a Lleida amb el fi de conèixer més a fons la seva experiència en la promoció de “l’accés a l’habitatge basat en Models de Cooperatives d’Ús (MCU) segons el qual la propietat dels habitatges sempre resideix en mans de la cooperativa i on els seus membres hi participen i gaudeixen d’un ús indefinit de l’habitatge a través d’un dret d'ús assequible”.

La trobada amb en Raül, en la que també pogué visitar l’ala del Seminari on es construeixen els pisos socials,  fou molt enriquidora i ens va aportar algunes pistes interessants pel nostre Projecte d’Habitatges Socials, com ara la importància del treball comunitari amb les famílies que participaran en el projecte dels Habitatges socials. Un treball que convé que sigui, abans, durant i després de l’estada de les famílies en els pisos.

També ens resultà molt il·luminador el concepte i l’experiència del Model de Cooperatives d’Ús. 


Agraïm a Raül Robert la seva col·laboració i el fet d’haver tingut l’amabilitat de desplaçar-se expressament fins a Lleida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada