Traduir

divendres, 10 de gener del 2014

Fa poc més d’un any...




El 7 de desembre de 2012 el Bisbe de Lleida, Joan Piris, visità les famílies de la Plataforma d’afectats per la hipoteca (PAH) reunides en una de
les assemblees que venen fent setmanalment, en un local de la parròquia de la Magdalena. En aquell moment ningú no podia imaginar el que allà anava a començar: el Projecte dels Habitatges Socials del Seminari de Lleida.


Des de llavors una colla de persones voluntàries (ara som més de setanta), estem participant d’una aventura que no té res de ciència ficció.
Entenc que és una aventura perquè no sabem com acabarà, anem coneixent-nos persones diverses, moltes de les quals érem desconegudes fins ara, i perquè anem vivint experiències, noves, sorprenents i enriquidores.
Personalment si abans de l’origen d’aquesta iniciativa solidària m’haguessin explicat on podríem arribar, m’hagués semblat del tot impossible ! Però el cert és que a hores d’ara, i malgrat la situació de crisi i l’ambient social poc esperançat que vivim, hem aconseguit aglutinar un grup nombrós de persones voluntàries que venim col·laborant organitzats en sis comissions de treball.
També s’han implicat empreses i entitats i hem reunit una part important dels diners del pressupost total, amb els quals iniciarem aviat la primera fase de les obres de construcció dels pisos.
I sobretot, continuem il·lusionats !

És cert, encara ens resta una llarga caminada fins aconseguir que els 19 habitatges socials per a famílies desnonades o en situació de dificultat, siguin una realitat, i també hi cap la possibilitat que no ho aconseguim. Però és veritat que si ens deixem guiar i inspirar per l’amor solidari, que és la força i l’energia més gran de la història que mou i transforma la societat, ho aconseguirem !
“Més que construir pisos, volem reconstruir famílies”, aquesta és la nostra convicció que cada dia que passa anem descobrint i fent més nostra. I les famílies que un dia viuran en aquests habitatges i podran participar d’aquest projecte solidari que les ajudi a refer-se i sortir endavant, tot i no conèixer-les, ocupen ja des d’ara una part del nostre cor i mobilitzen les nostres forces tot fent brollar el millor de nosaltres mateixos.
Crec sincerament que aquest projecte es farà realitat i podrà ser model per altres iniciatives semblants. Aquell dia, podrem dir-nos que ho hem fet possible entre tots i totes i per al bé de tothom!
Suma-t’hi, i serà possible !

Carles Sanmartín Sisó
Membre de l’Equip executiu del Projecte d’Habitatges Socials del Seminari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada