Traduir

divendres, 24 de maig del 2013


Butlletí informatiu nº 3. Maig 2013


PROJECTE HABITATGES SOCIALS DE L'ANTIC SEMINARI 
(Resum dels treballs de cada comissió)


Façana de l'edifici de l'antic Seminari del Bisbat de Lleida
L'EQUIP EXECUTIU explica que:
- Segueixen les reunions de cada dijous per portar el dia a dia del projecte i els tres membres que l’integren es fan presents a les cinc comissions per ajudar en la coordinació.
- Comuniquen que properament, junt amb el representant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), s’anirà al Col·legi Claver a parlar del Projecte als alumnes de batxillerat
- Alumnes de Formació Professional del Col·legi Episcopal han començat a realitzar un reportatge audiovisual de les obres de l'edifici.
- La Diputació, mitjançant el seu president, Joan Reñé, s’ha ofert a col·laborar en els treballs d’impremta que ens calgui; per la qual cosa es decideix encomanar fer una nova edició dels tríptics explicatius del projecte, on s’hi actualitzarà el contingut, així com també es decideix fer carpetes pels “books” i cartells grans.
- Cal tenir en compte que ens caldrà posar imaginació i esforç per poder recaptar diners per poder dur a terme el projecte. Si no es pot assumir tot de cop, s’haurà de fer en fases.

La COMISSIÓ DE COMUNICACIÓ/SENSIBILITAT informa que:
- S’ha donat suport a les comissions Econòmica i Tècnica i s’han pogut tenir converses personals amb: el president de la Diputació, Joan Reñé; el director del Museu Morera, Jesús Navarro, i el responsable del Servei Català d'Ocupació (SOC) del Departament d'Empresa i Ocupació, Oriol Salvia , així com també amb membres de la Fundació Jaume Arnó, per la possibilitat d'organitzar una subhasta d'art.

La COMISSIÓ SOCIAL comunica que:
- Està treballant amb el contingut dels estatuts de la futura associació.
- Se segueix elaborant els criteris per atorgar els habitatges.
- Hi ha persones que s’han implicat en la neteja de l’interior de l’edifici i es vendran els materials que es puguin (radiadors, cable, ...) per recaptar fons pel projecte.
- S’està treballant per fer que persones voluntàries de la PAH puguin participar en el projecte, per a la qual cosa hi ha una petita comissió de seguiment.
- També es fan gestions perquè que aquelles persones que puguin col·laborar en els treballs de construcció dels habitatges, ho puguin fer legalment i amb seguretat; potser per mitjà de cursos ocupacionals.

La COMISSIÓ TÈCNICA explica que:
Pati interior de l'edifici del Seminari vell del carrer Maragall
- Ja s’ha redactat el projecte de l’enderroc i molt properament es lliurarà a l’Ajuntament perquè hi doni el vistiplau i es pugui executar.
- L'enderroc es vol fer durant el mes de juliol.
- S’estan fent els treballs d’enderroc de les instal·lacions (aigua, electricitat, calefacció, ..) per a la qual cosa es compta amb la col·laboració d’alumnes del Col·legi Episcopal com a pràctiques d’estudi. Es fa un inventari de tot el que se’n extreu.
- Es contactarà amb l’empresa Sorigué perquè ens pugui deixar la maquinària necessària per poder efectuar el buidatge dels materials retirats.

La COMISSIÓ ECONÒMICA comunica que:
- Ja està gairebé enllestit el “book” per demanar la col·laboració econòmica i de materials a persones i empreses.
- També s’està fent la pàgina Web que servirà per tenir actualitzada la informació.
- S’està estudiant com fer una subhasta o altres accions amb la col·laboració d’artistes de Lleida i de fora. També es preveu fer alguna mena de rifes.
- A la tardor es podrà fer un concert solidari ofert pel grup de gospel Cor Carlit. Es pot tenir informació a: www.corcarlitgospel.org/
- Se segueix pensant amb el micro-mecenatge (crowdfunding).

La COMISSIÓ JURÍDICA informa que:
- Està treballant amb la redacció dels Estatuts de la futura associació a partir de les esmenes que emet la Comissió Social i l’Equip Executiu

Properes reunions de les comissions:
Econòmica: 6 de juny, 15 hores.
Social: 28 de maig i 11 de juny, 19.45 hores.
L'Equip Executiu es segueix reunint tots els dijous, a les 9.30 hores.
L'Equip Permanent: 20 de juny a les 20 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada