Traduir

dimecres, 25 de setembre del 2013

El papa Francesc anima al bisbe Joan a treballar en el projecte dels habitatges socials del Seminari

El papa Francesc va encoratjar el bisbe Joan a seguir treballant en el Projecte dels Habitatges Socials del Seminari per a famílies desnonades i en risc d’exclusió quan el passat dissabte, 21 de setembre, va conèixer per boca del bisbe de Lleida aquesta iniciativa, que s’està duent a terme amb un grup de voluntaris. “Endavant!, endavant! Coses com aquesta són les que necessitem avui en dia”, va animar el Sant Pare, segons ha explicat el bisbe Joan a la seva tornada a Lleida, després de concelebrar amb el papa Francesc l’eucaristia del dissabte a la residència de Santa Marta, indret on resideix el pontífex des que va ser nomenat vicari de Crist.
El nostre bisbe va aprofitar aquest encontre per fer-li arribar al Papa una carpeta, que havien preparat els voluntaris que treballen en el projecte dels habitatges, on s’explicava la història i evolució de la iniciativa social. “Van ser ells els que em van suggerir que aprofités la trobada per parlar-ne, ja que el papa Francesc fa pocs dies que ha demanat habilitar els convents i edificis de l’Església en desús pels més necessitats, quelcom que aquí ja estem fent des de fa vuit mesos”, explicava el bisbe Joan.
“Ho vaig fer així, a l’acabar la Missa. Li vaig lliurar la carpeta i ell es va interessar molt, fent preguntes per conèixer detalls del projecte, i se’n va alegrar. I quan va veure la foto dels quaranta voluntaris que es van comprometre d’inici, em va dir: ‘Trobo que sou uns quants, però com més gent impliquis molt millor”, ha continuat explicant el bisbe de Lleida.
Va ser llavors quan el papa Francesc va animar al bisbe Joan a tirar endavant el projecte. “Endavant!, endavant! Coses com aquestes són les que necessitem avui en dia. Els pobres són la carn de Crist. Anem cap amb ells! Anem-hi!”, ha seguit explicant.
Després de l’entrevista amb el pontífex, el bisbe Joan porta un missatge pels voluntaris: “Primer, agrair-los l’esforç i dedicació que hi posen i l’exemple que ens estan donant, a mi també, per la seva generositat. I tal com el Papa Francesc ens ha dit, anem endavant, doncs estem en el bon camí”.
El bisbe Joan creu que el projecte dels habitatges socials del Seminari no és només una casualitat. “Crec que Déu ens està cridant i li hem donat una resposta. Per això demano i encoratjo als voluntaris a seguir col·laborant i portant endavant el projecte. Són ells qui el condueixen. Els animo a donar-lo a conèixer i a cercar més gent per poder-lo materialitzar”.
“Que vingui més gent. No sobra ningú”, ha dit el bisbe Joan, el qual està convençut que la dinàmica que s’ha generat amb el projecte és el més important. “Aquesta manera de fer té un estil de feina, un esperit i una manera de pensar que pot traslladar-se a altres iniciatives. Agafant-nos les mans, les coses poden anar millor que tirant-nos pedres”, ha dit el bisbe de Lleida a l’explicar com va anar la trobada amb el papa Francesc.
Una crida que ve motivada per la necessitat de cercar més recursos. “Hem fet molt mercès al voluntariat i a l’aportació de persones i empreses, però ara ens cal reunir un petit capital per dur el projecte fins al final. La Diputació ens ofereix 150.000 euros, però tot el que pugui arribar, sigui de persones o d’altres institucions, serà benvingut. I així, entre tots i per al bé de tothom, abans d’un any aquests habitatges socials seran una realitat”.
Jordi Pérez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada