Traduir

dijous, 14 de febrer del 2013

Una carta al director tractant del Projecte Habitatges Socials del Seminari.En els darrers dies una mateixa carta al director amb variacions, ha estat publicada en tres diaris de Lleida. En reproduïm una d'elles.

A continuació mostrem també la que hem enviat als mateixos diaris, mirant de explicar una mica  el projecte Habitatges Socials del Seminari.

Projecte Habitatges Socials de l’Antic Seminari : quelcom més que pisos.

Sr. Director,

El proppassat dijous dia 1 un grup de lleidatans signaven una carta publicada en aquest diari amb un seguit de reflexions al voltant d’aquest projecte impulsat pel bisbe de Lleida, Joan Piris.
Primerament voldríem agrair l’interès d’aquestes persones i les seves propostes exposades en la carta, tot convidant-les a contactar-nos per a poder dialogar. (habitatgessocialslleida@gmail.com)
El nostre escrit  d’avui voldria, però, compartir algunes de les claus d’aquest projecte solidari que estem duent a terme.

Al centre, la persona humana
Aquests habitatges que “entre tots i totes i per al bé de tothom”, construirem, volen tenir  molt presents les persones que hi habitaran. Per això la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Lleida (PAH) hi està  molt implicada, tot aportant-hi un valor afegit molt gran i de qualitat, en aquesta iniciativa de la Diòcesi de Lleida.

Altruisme
Totes i cadascuna de les a prop de 40 persones de diverses professions que participen directament per dur-lo a terme, i que estan distribuïdes en els diferents equips i comissions de treball  ho fan de manera totalment voluntària.
A més, un col·legi de formació professional que farà la instal·lació elèctrica i  de calefacció, una empresa de grues, una  de pintures, vàries tendes de mobles i vàries constructores són les que s’han ofert fins ara per col·laborar també gratuïtament.
Confiem que seran moltes més les persones individuals, empreses, entitats i institucions que s’afegiran també a donar un cop de mà generosa.

Costos mínims
No tenim fet encara el pressupost del què podrà costar la construcció d’aquests habitatges, però la nostra intenció és que sigui el més baix possible.
Per fer-ho realitat treballem en les direccions següents:
. Que la major part dels diferents materials a utilitzar puguin ser donats per empreses i particulars.
. L’altruisme dels diferents professionals que hi intervindran.
. La implicació de les pròpies famílies beneficiàries en la construcció dels habitatges (algunes d’elles afectades per l’atur).
. El finançament en clau ètica i transparent. Per això treballarem amb la banca ètica i vetllarem a l’origen ètic des les donacions que sens puguin oferir.

Més que pisos socials
Entre les persones que estem implicades en aquest projecte va creixent la convicció de participar en un projecte que va més enllà de construir pisos socials per a famílies desnonades i en situació de necessitat. Voldríem que aquest projecte pugui ser un model que es pugui replicar, és a dir, que exemplifiqui que les persones de la societat civil som capaces de treballar voluntàriament, en equip i  per al bé comú, tot aconseguint  realitats significatives i amb gran valor social.

Sabem que aquest Projecte d’Habitatges Socials de l’Antic Seminari no és, ni pot ser, una solució definitiva al greu problema dels desnonaments a Lleida i tampoc és una solució immediata, però si aquesta iniciativa aconsegueix remoure consciències que cal mobilitzar-se per donar una sortida a l’actual crisi, ja haurà estat una proposta vàlida.

Per seguir l’actualitat del projecte a internet : http://habitatgessocialslleida.blogspot.com.es/

Carles Sanmartín Sisó.
Membre de l’Equip Executiu del Projecte Habitatges Socials de l’Antic Seminari.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada