Traduir

divendres, 28 de juny del 2013

Escolars amb el projecte del Seminari



Alumnes que realitzen el reportatge fotogràfic
Els voluntaris que col·laboren en el Projecte d’Habitatges Socials de l’antic Seminari de Lleida per a famílies desnonades per la hipoteca estan duent a terme una tasca de sensibilització pels diferents centres escolars de la ciutat, on la iniciativa està rebent una gran acollida.
Els darrers dies s’han realitzat xerrades i reunions al Col·legi Episcopal i Col·legi Claver. En el primer d’ells, mossèn Carles Sanmartín, delegat de pastoral Caritativa i Social del Bisbat i dels Mitjans de Comunicació Social de la diòcesi, a més a més de mantenir una trobada amb un nombre no inferior a quaranta professors, també va fer dues xerrades amb alumnes d’ESO i de Batxillerat, els quals no només es van interessar de paraula pel projecte sinó que ho estan fent  participant en tasques concretes. Des d’un principi, professors i alumnes de la branca d’Electricitat estan col·laborant en la part elèctrica del projecte constructiu. Altres alumnes han ajudat a desmuntar els  radiadors de calefacció de l'edifici de l'antic seminari.
També els  alumnes de Batxillerat Artístic del Col·legi Episcopal  estan recolzant aquest projecte social. Intentaran amb les seves fotografies poder plasmar tots els moviments que es duran a terme i que no han fet més que començar. Aprofitant que treballen la fotografia en l’assignatura de cultura audiovisual, faran un recull d’imatges seguint  l’evolució del projecte en el seu dia a dia. És una gran oportunitat conèixer la tècnica del gènere del fotoperiodisme, però de ben segur que aquesta iniciativa els aportarà molt més que això.
Per la seva part, els alumnes batxillerat del Col·legi Claver també van poder assistir a una altra xerrada de Montserrat Canals, membre de la Comissió Executiva del Projecte d’Habitatges Socials, i Eduard Baches, que ha estat fina ara portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). 
Cal dir que el col·legi va voler implicar-se en la iniciativa fent un donatiu, que ajudarà a fer front a la necessitat de recursos que es necessiten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada