Traduir

dilluns, 25 de març del 2013

El concert dedicat al Projecte dels Habitatges socials del Seminari omple la Catedral nova de Lleida.


La Catedral Nova de Lleida el dissabte 23 es va omplir de gom a gom per assistir al concert en benefici del Projecte dels Habitatges Socials de l’antic Seminari per a famílies desnonades, organitzat pel Petit Cor de la Catedral, en col·laboració amb professors i alumnes del Conservatori de Música, sota la direcció de Joaquim Mesalles.

Lleida va tornar a demostrar que és solidària i va respondre en tots els sentits a la crida feta davant del greu problema social que afecta a centenars de famílies que s’han quedat sense llar per no poder fer front al pagament de la hipoteca.

Va ser solidària amb la seva presència, però també amb les seves col·laboracions, les quals permetran donar un pas petit, però molt important en materialitzar un projecte que, no solucionarà la totalitat del problema, però pot despertar el sentiment d’ajut necessari dels uns als altres per a fer un món millor.

Entre tots i totes i per al bé de tothom” és l’eslògan que la quarantena de voluntaris que hi treballem ens vàrem posar des de l’inici per aconseguir l’objectiu final i en aquest concert s’ha demostrat que és possible.

Mari Carme Sabador va actuar com a presentadora del concert que va començar després d’una presentació del projecte social del habitatges, que va anar a càrrec del delegat de Pastoral socio-caritativa del Bisbat, Carles Sanmartín, i de la projecció d’un muntatge audiovisual sobre l’origen de la iniciativa, arran de la visita del Bisbe de Lleida, Joan Piris, a una assemblea de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

El concert de música sacra, amb peces de Palestrina, Vivaldi, Mozart, Pergolessi, Bach, Perez Moya, Rossini i Fauré, va cloure amb unes paraules del bisbe Piris, el qual, saltant-se el protocol i visiblement emocionat, va agrair la col·laboració dels cantaires i músics, però també de tots els assistents que havien donar resposta a un problema, demostrant que hi ha una altra manera d’entendre la vida, més solidària i alhora més humana.

El Bisbe de Lleida va reconèixer que tots aquests esforços que s’estaven fent no serien suficients per donar resposta al problema de tots els desnonaments, però, “si malgrat tot no ens en sortim, viurem més feliços perquè no ens hem quedat quiets i hem intentat tot el que estava al nostre abast”, va dir.

El resultat econòmic de la fila cero que s'havia organitzat més les aportacions que els assistents van fer a la sortida del concert, ha estat  de 5671 €.

A totes les persones que ho han fet possible de manera generosa:    MOLTES GRÀCIES !



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada