Traduir

dilluns, 29 de juliol del 2013

Enderroc de l’interior de l’edifici de l’antic Seminari




Els treballs d’enderroc de l’interior de l’antic Seminari de Lleida duraran aproximadament un mes, segons ha informat un dels responsables de l’empresa que està executant les obres on s’han de construir els habitatges socials per a famílies desnonades per les hipoteques i en situació de risc d'exclusió social.Les tasques prèvies per l’enderrocament es van iniciar la passada setmana i en aquesta ja s’han començat a tirar els envans de distribució de les quatre plantes de l’edifici.

L’execució d’aquesta fase de les obres està pressupostada en gairebé 30.000 euros, que han estat avançats pel Bisbat, per tal de no endarrerir el projecte.
Mentre es realitzen les obres d’enderrocament, la comissió tècnica del projecte dels habitatges socials de l’antic Seminari, formada per arquitectes, aparelladors i ingenyers, té previst enllestir els detalls de la fase constructiva, per tal de poder demanar la llicència d’obres el mes de setembre.
Quatre persones de la PAH han estat col·laborant a treure totes les canonades, escalfadors, i aixetes de les habitacions. Cal dir que s’han recuperat 3.900 quilograms de ferro, i 300 de coure, plom i altres metalls, tots ells procedents de canonades, radiadors, cables, etc, que ja s’han venut a una deixalleria de Lleida.
Altres materials, com armaris i estanteries, han pogut ésser destinats al reciclatge i se n'ha omplerts fins a tres contenirodr de grans dimensions.
El projecte dels habitatges socials de l’antic Seminari de Lleida va néixer arran de la iniciativa del bisbe Joan Piris d’oferir la part de l’edifici en desús del carrer Maragall a les famílies afectades per l’impagament de les hipoteques.
La iniciativa va aplegar una quarentena de voluntaris que dividits en cinc comissions –tècnica, econòmica, social, jurídica i de comunicació i sensibilització– estan treballant i buscant els recursos per fer-la possible.
La previsió és construir 19 habitatges i uns espais comuns com ara bugaderia i una sala polivalent, que podrien començar-se a ocupar en el segon semestre del 2014.
Podeu veure un petit vídeo https://vimeo.com/71286134 que dóna una idea del què estem fent.
 "Entre tots/tes i per al bé de tothom".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada