Traduir

dijous, 27 de desembre del 2012

Primera reunió de l'Equip Permanent del projecte Habitatges Socials del Seminari.


  • Definir el model de gestió, primera tasca de la Comissió Jurídica
  • Apertura d’un compte corrent a la banca ètica per finançar el projecte
  • Un bloc aparador informatiu del projecte dels Habitatges del Seminari
Membres de la Comissió Permanent del projecte Habitatges Socials del Seminari. D’esquerra a dreta i de d’alt a baix: Carles Sanmartín, Jordi Pérez, Eduard Baches, Javier Gonzalo, Ramon M. Reig, Josep Anton de la Fuente, Montserrat Canals i Paco Campo.
Membres de l'Equip Permanent del projecte Habitatges Socials del Seminari.
D’esquerra a dreta i de d’alt a baix: Carles Sanmartín, Jordi Pérez, Eduard Baches, Javier Gonzalo, Ramon M. Reig, Josep Anton de la Fuente, Montserrat Canals i Paco Campo.
Foto: Delegació dels Mitjans de Comunicació Social del Bisbat de Lleida

El passat dijous, 27 de desembre, es va reunir per primera vegada l'Equip Permanent del projecte Habitatges Socials del Seminari de Lleida, que coordinarà la tasca dels cinc grups de treball formats per rehabilitar l’ala dreta de l'edifici del carrer Maragall i transformar-la en habitatges destinats a famílies afectades pels desnonaments de les hipoteques.
La trobada, que va tenir lloc a la Casa de l’Església (Acadèmia Mariana), va servir per abordar l’assumpte de la figura jurídica sobre la qual ha de pivotar el model de gestió del projecte en un futur.  Aquesta és la primera tasca que s’ha encarregat a la comissió jurídica del projecte, per a que presenti diferents alternatives, que posteriorment hauran de ser debatudes en els grups de treballs que atenen les qüestions socials, econòmiques i tècniques.
La figura jurídica que resulti del debat global i transversal dels grups de treball és fonamental alhora d’executar la iniciativa del bisbe Joan Piris de cedir l’ús de l'ala dreta de l’edifici del Seminari a famílies desnonades, no només pel que respecta al seu funcionament més immediat, sinó també per definir el seu paper en un futur més llunyà, quan aquesta problemàtica de famílies sense llar s’hagi superat.
Està  previst que d’aquí un mes, quan es torni a reunir l'Equip Permanent, es puguin posar en comú els debats i les conclusions que hagin aportat els diferents grups de treball en les trobades sectorials.
La reunió de la Permanent va servir per donar a conèixer la creació  d’un bloc –http://habitatgessocialslleida.blogspot.com.es–, on es van incorporant les darreres informacions i novetats sobre el projecte, i també per publicitar el correu electrònic habitatgessocialslleida@gmail.com a través del qual tothom que vulgui pot adreçar-se als voluntaris del projecte per donar la seva opinió o per fer arribar qualsevol suggeriment.     
Una altra iniciativa que està en marxa és l’apertura d’un compte corrent en una entitat de banca ètica, a través de la qual s’aniran canalitzant les aportacions econòmiques de la gent que vol col·laborar en aquest projecte. També s’està estudiant una alternativa diferent, a través d’una entitat social vinculada al projecte, per aquelles persones que no puguin fer-ho a través d'aquest compte bancari i desitgin fer-ho personalment.
Molt aviat es donaran a conèixer el número de compte bancari així com la entitat que recollirà els donatius que es vulguin lliurar en mà. 
La reunió de l'Equip Permanent també va servir per presentar el logotip que vol simbolitzar el projecte dels Habitatges Socials del Seminari. Obra d’Amadeu Bonet, els diferents colors dels braços dibuixats són els mateixos de l’Arc de Sant Martí, que junts configuren un color nou, el blanc, que amb la lletra simbolitza aquí  la nova realitat que vol representar aquesta iniciativa social.    
L'Equip Permanent va quedar constituït per Paco Campo, com a Director executiu, i Montserrat Canals, com a secretària, a més a més del delegat de Pastoral Caritativa i Social de la Diòcesi de Lleida, Carles Sanmartín, i els cinc representants de les Comissions de treball: Javier Gonzalo (comissió jurídica), Josep Anton de la Fuente (econòmica), Ramon M. Reig (tècnica), Eduard Baches (social) i Jordi Pérez (comunicació).
Val dir que es va proposar que a l'Equip s'incorpori alguna dona més i ja s'estan donant els passos per a que així sigui.




J. P. A.


1 comentari: